När man ska öppna restaurang är varje detalj av betydelse. Inte minst så är stolarna en stor del av vinnarkonceptet för en trevlig krog. De ska vara bekväma och estetiskt tilltalande för gästerna, samtidigt som de ska vara hållbara. Dessutom ska det vara enkelt för personalen att handskas med dem, i verksamhetens alla led. Vill man ha allt i ett – hållbarhet, funktionalitet, bekvämlighet och stil – ska man definitivt satsa på stolar av högre kvalitet.
Tänk på att en bekväm och ändamålsenlig stol förgyller restaurangbesöket för gästen på fler sätt än man skulle kunna tro. En skön stol kan bidra till att gästen väljer att återvända och på så sätt även leda till att han eller hon spenderar mer tid och pengar i restaurangen vid varje besök. Hållbarheten är också viktig: stolarna måste erbjuda samma kvalitet för ett stort antal gäster under en lång tid, något som för oss till det viktigaste tipset vi kan erbjuda vad gäller val av stolar. Det lönar sig att satsa det lilla extra när man ska välja den perfekta stolmodellen för en nyöppnad restaurang. Låt oss se varför.
Hållbarhet och funktionalitet – basiska restaurangstolar i två ord
En annan faktor som är viktig att ta hänsyn till är den vardagliga driften av verksamheten: spill och stänk är oundvikliga på ställen där man serverar mat. Därför gäller att man utöver stolarnas bekvämlighet och hållbarhet även tar städningen i beaktning. Å ena sidan bör stolarna vara funktionella vad gäller behovet av att flytta på dem vid städning efter varje servis. Å andra sidan bör färg och material på ytorna vara optimerade för rengöring av diverse matrelaterade fläckar. Det kanske kan vara en bra idé att använda mörkare färger om man tror att den mat och dryck man serverar lätt kan leda till många och synliga fläckar. Tänk rödvin, rödbetor, varm hallonsås till desserterna så förstår du säkert vad det är fråga om.
Lägg till stil och bekvämlighet och satsa på kvalitetsstolar till din restaurang.
Stilen på de stolar man väljer beror naturligtvis på vilken typ av restaurangupplevelse man är ute efter att skapa, samt på inredningskonceptet överlag. Gemensamt för alla val är emellertid kvaliteten. Det lönar sig helt enkelt inte att kompromissa med någon av de aspekter vi nämnt här. När man väljer kvalitet väljer man samtidigt att inte tumma på vare sig bekvämlighet, estetisk känsla eller funktionalitet.
Som du ser finns det en hel del saker att tänka på vid valet av den ideala stolmodellen till den nystartade restaurangen. Det lönar sig att satsa på kvalitet, även om detta betyder att lägga ned en större investering i startfasen och att ta sig en lite längre betänketid till en början. Har du utrymme i budgeten kan det mycket väl löna sig att bolla idéer med en inredningsspecialist. Den tid och de pengar du spenderar vid den här planeringsfasen kan snabbt vända till besparingar inom kort när stamkunderna börjar återkomma till deras trevliga och bekväma nya favoritrestaurang.